Att kombinera Kost- & Träningsschema

För att nå sina mål behöver man förstå sambandet mellan rätt kost och rätt träning. Och givetvis ÅTERHÄMTNINGEN där emellan. Men att som PT kunna erbjuda både kost- och träningsschema till mina kunder är roligt. Det är oftast då resultaten kommer snabbast och att klienten i sig når dit. Det är en fördel att kunna räkna, värdera och summera klientens dagliga intag av kcal, kunna välja ut de allra bästa för att de ska orka prestera just det jag vill att de ska utföra i träningsform just den dagen.

En av mina fantastiska klienter som gör detta under denna hösten är Eddie Downie. Mäklarstuderande 26-åringen som bor lite i Aneby och lite i Trollhättan.
Jag intervjuade Eddie för att få veta varför han just valde detta upplägg, och under hösten kommer ni får läsa/veta hur det går för honom.
Fram till jul nu år 2014 körs det stenhårt – KUL! Frågan är nog bara, vem är mest laddad – Eddie eller hans PT? :)
Eddie Downie – Kostschema & Träningsschema

1. Hur kommer det sig att du ville ha hjälp med kosten och valde kostschema i första hand?
Då jag gillar att träna och försöker att hålla igång både på gymmet och med fotbollsträning så kändes det som att det var dags att få lite hjälp med kosten. Främst ville jag få hjälp med kosten för att få ut mer resultat av min träning.

2. Vad tror du kommer bli den största hjälpen för dig med kostschema?
Jag tror att med rätt kostupplägg så kommer jag snabbare att se de resultat jag vill se. Jag kanske inte är killen som strävar efter ett åttapack på magen, men att få känna mig i god form är något jag vill uppnå.

3. Vad tror du blir det jobbigaste med att följa ett kostschema?
Det svåraste/jobbigaste kanske är att motstå en del frestelser. Jag är en person som gärna tar en kopp kaffe och en god kaka till, därför blir det en utmaning att försöka minimera sockerintaget. Men maten som mitt kostschema innehåller har jag inga problem med, det är mat som jag gärna äter och som smakar gott.

4. Hur känns det att träna efter ett träningsschema?
Det känns spännande och kanon bra, det är ett upplägg som kommer vara bra för mig. Jag har en del problem med ont i rygg och har sedan gjort ett ingrepp i mitt knä. Därför känns det extra bra att jag har fått hjälp av någon med den rätta kunskapen. Vi har hittat övningar som är bra för mig, en del är nya och en del är jag van vid att göra sedan tidigare. Men som sagt, det känns jätte bra och ska bli kul att komma igång ordentligt.

5. Du har ju även valt att träna enligt träningsschema som utvecklas periodvis, alltså utbytta övningar och ökad intensitet var 4:e vecka, vad tror du om det upplägget?
Just den formen av träningsschema är jag inte van vid sedan tidigare. Men jag och Elina har gått igenom upplägget ordentligt så det känns kul och utmanande.

6. Jag Elina, satte även upp en målsättning fram till 19 dec, men däremellan några delmål innan slutmålet ska vara nått. Hur känns de olika nivåerna och känns det som rimliga mål?
Det känns rimligt, det blir en extra morot i träningen. Att veta att jag har några mål som jag skall uppnå med min träning gör det hela mer intressant. Samtidigt sätter det lite press på mig själv, jag måste jobba lite hårdare för att klara av de uppsatta målen.

STORT lycka till Eddie, du kommer lyckas!
KÖR HÅRT!
/Din PT :)

Det här inlägget postades i Kost, Motivate, Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar