. M A G T R Ä N I N G .

Som man läst så många gånger förr… att nyckeln till riktigt schyssta magmuskler ligger i maten. Men du tränar och tränar och äter bra – varför kommer inte resultaten? Här är sju andra saker som kan vara värt att se över om du behöver ändra för att få resultaten du vill ha.

1: Du gör bara crunches
Du kan göra situps hur länge som helst och hur många som helst.. Fokusera på att angripa magmusklerna från flera olika håll för att ge dem en riktig utmaning. glöm inte att stora rörelser engagerar fler muskler än små..

2: Du kommer inte åt de riktigt djupa musklerna
”Transversus abdominis” går som en stabiliserande korsett genom hela din core. Den behöver en annan typ av utmaning än isolerade magövningar kan ge. Till exempel marklyft ger dig riktigt bra, gratis magträning… plus att det ger stark rygg, välformade ben, snygga axlar och bättre förbränning alltså… :) winwin!

3: Du glömmer ryggen
Det här är ett område du kanske inte väntat dig på den här listan. Det handlar inte ens om ländryggen, utan högre upp, vid rhomboideus och mellersta delen av trapezius (typ vid skulderbladen kan man tänka.  Varför då? Jo, det här är svårväckta och ofta bortglömda muskler som gör under för din hållning.

4: Du fokuserar inte på att faktiskt bygga muskler
Många väljer för lätta vikter och gör därför övningarna för fort och många reps.. Vilken inte ger nån större utmaning..  Men även magen behöver vikter för att utmanas :)

5: Du har inte fått till b ä c k e n t i p p n i n g e n
Bäckentippning? Om du får ont i nedre delen av ryggen när du tränar magen kan det vara ett tecken på att du arbetar för mycket med ryggmusklerna och för lite med musklerna du vill åt i magen. För att hitta en bättre kontakt med magmusklerna i många övningar, glöm inte att pressa ner ländryggen i golvet och sug in naveln mot ryggraden, vilket får bäckenet att tippa framåt en aning och ge ett både starkare och mer skyddande läge.

6: Du tränar bara magen på ”Magdagar”
Lägg mindre fokus på isolerade övningar och mer på helkroppsövningar så får du in magträningen oftare, dessutom blir du mer funktionellt stark. Marklyft, knäböj, militärpress, bulgariska utfall osv.

7: Du skippar högsintensiva intervaller

intervallträning sätter rejäl fart på förbränningen. Testa till exempel att lägga in korta löpnintervaller, hopprep och andra riktigt pulshöjande övningar efter ditt styrkepass :)

Men som alltid k o s t e n spelar stor roll :)
Hoppas ni har en härlig start på nya året!

Det här inlägget postades i Kost, Löpning, Motivate, Personlig tränare, Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.