-Hallå från sjuksängen… och H J Ä R N A N S P Å V E R K A N V I D S I N F A V V O T R Ä N I N G .

FÖRLÅT, här har det varit sämst uppdatering på senaste.
Alldeles för mky jobb, omgångar med sjuka… men nu börjar jag återuppstå från årets influensa, så snart är jag på G igen :)

OKEY, ny forskning alltså.. Olika träningsformer boostar olika delar av hjärnan.
Kolla vad just din favoritträning triggar igång;

DANSKLASSER
Att röra sig artistiskt  triggar den kreativa sidan av din hjärna och kan hjälpa dig att komma på lösningar som ligger utanför boxen. Varför är inte jag begåvad med koordinationen att kunna dansa? ;)

STYRKETRÄNING
Att lyfta vikter sätter fart på området kring främre pannloben där viktiga saker som komplext tänkande, resonerande och multitasking bor. Styrketränar du två gånger i veckan underhåller du den här delen av hjärnan.

BOLLSPORTER
Att träna med en boll, frisbee eller annat kastredskap kan förbättra din förmåga att orientera dig och din rumsliga uppfattning – vilket till exempel kan hjälpa dig att packa bättre. Aktiviteter som kräver koordination gör att den delen av hjärnan går igång. HAHA denna borde jag fokusera på… mitt lokalsinne finns inte… (fråga Frida efter vår resa till LA :) )

HINDERBANOR
Dynamisk träning där du måste fokusera på kroppens positioner hela tiden, som klättring eller hinderbanor, använder och stärker den delen av hjärnan som sköter minne och din förmåga att ta in ny information. Nån mer än jag som vill ha en hinderbana här i byn?

Det här inlägget postades i Motivate, Personlig tränare, Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.