Planering…

Läste en artikel om hur vi ska hinna/orka/vilja få till att äta nyttigt då man ofta är stressad eller inte får ihop det. Bara lite tips.
OCH man behöver verkligen inte göra exakt så som det står, men lite småtips att fånga upp.
http://www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article18840187.ab

För mig egen del att få ihop så många träningstimmar, heltidsjobb, MOTIVATEjobb, hunden, nära &kära osv – så krävs det planering. För efter en heldag på jobbet & gymmet är jag inte sugen på att laga mat ;)
Allt från att ha matlagningsdagar (brukar ta max 2 timmar) att fixa smidiga rätter för ca 2 arbetsveckor framåt till 2 personer. Alltså storkok på 2-3 olika rätter.
Jag laddar kylskåpet på jobbet med frukost/mellanmål varje måndag som ska räcka veckan ut. Och även där krånglarjag inte till det. Räcker med yoghurt, bär, frön & kanel. Plus att vi har fri tillgång till frukt, värt!
Så hitta era småknep som funkar – det blir lättare att hålla sund kosthållning och inte få enorma blodsockerdippar.
//Elina

Det här inlägget postades i Kost. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar