Intervju med EDDIE DOWNIE

Här kommer en intervju med Eddie Downie som valde att anlita Motivate genom både kostschema och träningsschema.
Läs själv hur Eddie tycker att det har fungerat :)

Nu har du kört på hårt sedan i september med schema, kost och övningar från Motivate, hur känns det?
Det känns bra. Sett till de målen vi satte och upplägget av träning vi gjorde så är jag riktigt nöjd. Målet var att stärka knä och rygg, och det känner jag att vi har lyckats med kanon bra.

Vad är det mest synliga resultat? (Ser med ögat, mätbart, våg, styrka)
Som jag märker är det framförallt styrkan jag märker det på. Samt uthålligheten i min löpning, snabbare intervaller mm. Man märker framstegen på flera olika sätt. En del säger att de ser skillnad, vilket jag till viss del gör lite också. Men jag försöker mer se det i resultaten av min träning.

Otroliga framsteg i marklyft har jag hört, vad var startvikt och vad tar du nu?
I mitt träningsschema lade vi in marklyft, en övning som jag inte ens vågat pröva innan, p.g.a. de problemen som ryggen ger. Målet var att börja enkelt, hitta teknik och sedan utveckla. Den utvecklingen jag gjort där är jag otroligt nöjd med! Vi började med 40 kg, i dagsläget har jag tagit 120 kg (10 rep). Jag känner mig mycket starkare i ryggen.

Du opererade ju knät också, hur har stabiliteten och uppbuggnaden gått? Rätt/fel övningar.
De övningar som vi hittade och som skulle vara skonsamma för mig och uppbyggnaden av mitt knä kan man bara summera genom att säga mitt i prick. Det har fungerat mycket bra, även om trappmaskinen inte alltid är super rolig så vet jag att den hjälper mycket så det är bara till att bita ihop och köra. Jag har inga problem med att ta en löptur, springa intervaller på bandet eller spela fotboll (som var det största målet).

Din ländrygg har varit jobbig i perioder, hur går det nu? Bättre?
Det har varit en lång period nu då det känts bra i ryggen, mindre stelhet och färre dagar med smärta, så uppbyggnaden av styrkan i ryggen har gjort det till det bättre. Sedan var jag lite slarvig själv i en övning nyligen, tappade fokus i ett lyft och har sedan dess varit lite stel och haft problem. Men jag och Elina jobbar på att komma tillbaka till där jag var innan och vi är på god väg.

Nått dina mål? Kan du spela fotboll tror du som du ville innan?
Utan tvekan har vi nått de mål vi satte. Har tränat fotboll i två veckor nu, vilket är helt underbart. Nu är det bara tiden som hindrar mig då jag studerar på annan ort.

Vad har varit svårast? Lättast? Motiverande? Omotiverande?
Svårast för mig är att vara strikt vad gäller kosten! Dock överträffade jag mig själv när jag innan nyårsafton gick in i ett vad med Elina, sockerfri månad under januari. Det trodde jag inte om mig själv, jag som har en liten förkärlek till godsaker till kaffet. Men det gick bra, mycket pepp från Elina och min sambo gjorde det möjligt. Vill man så kan man, inget snack.
Sen blir man samtidigt motiverad till att äta det nyttiga när man själv märker resultat i träning. Så ett bra träningsupplägg och kostschema är det optimala, och det erbjuder Motivate

Något du vill tillägga?
Nu kör vi på fram till sommaren, ska försöka hitta bättre form och bli lite starkare i mina övningar. Behöver du hjälp med din träning, gör som jag och anlita Motivate. Du kommer inte ångra dig.

TACK Eddie för din tid att svara på frågorna.
Vill ni nå era resultat på ett hälsosamt sätt och både arbeta med kosten och träningen?
Då ni kan ni få hjälp med båda delarna genom mig.

VÄLKOMMEN att hör av dig.
//Elina

Det här inlägget postades i Kost, Löpning, Motivate, Sjukdom/skador, Styrketräning. Bokmärk permalänken.