. Armhävningar .

Jag har många kunder som vill bli bättre på armhävningar och ser det som en måttstock för att se att man bli starkare och starkare, och det är jättebra.
Ja frågan är då ofta: Hur blir jag starkare i armhävningarna och hur ska jag göra för att klara fler?
Min motfråga är alltid då; Hur ofta gör du armhävningar? Och ofta är svaret tillbaka att de aldrig gör det för att de är så dåliga på det… och där är svaret till att bli bättre –> gör det du behöver bli bättre på ofta, eller iaf oftare. Det är så man bli stark i just den övningen.
Jag själv vill bli bättre på chins och dips, och ja, just därför kör jag det flera gånger i veckan som avslutning på mina pass. och ja, det ger resultat och det är kul!

Men självklart kan man göra mer än bara armhävningar  för att bli stark i just den övningen. Här kommer några tips på övningar:

STATISKA ARMHÄVNINGAR
Håll helt stilla i ”mitten av en armhävning” sedan ner och vila

FullSizeRender

ARMHÄVNING PÅ KNÄ
Börja med att göra dem på knä för att få in tekniken och hur du ska bära upp överkroppen. Tänk på att va på rak som möjligt.

ARMHÄVNING MOT EN HÖGRE BÄNK/STÅNG
Efter som att du känner dig starkare kan du testa på tå, men att du låter armarna och händer vila högre upp på en bräda/bänk/upphöjd stång för att göra det lite lättare.

BAKÅTVÄND BÄNKPRESS
Du lägger dig under en stång i en smithmaskin så stången är fast. Du drar dig uppåt som en armhävning/bänkpress fast åt fel håll ;) hänger ni med? Måste ta en bild på det nån dag :)

men som sagt, vill man bli bättre på just armhävningar – ja då är det dom man ska nöta nöta nöta. O för min del chins o dips.. Nöta nöta nöta ;)

 

 

 

Det här inlägget postades i Motivate, Personlig tränare, Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.