.S U N D A K O S T T I P S.

Några sund kosttips såhär till våren när många vill hitta sommarformen kanske :)

Ägg är perfekt

Ägg är ett unikt livsmedel – fullpackat med högvärdigt protein, bra fetter och vitamin D.  Perfekt som mellanmålsmat på språng, koka och ta med i väskan. Två till tre stycken om dagen kan alla friska människor stoppa i sig utan problem.

Proteinboost för formen
Protein är inget ämne någon lider brist på, men ett ökat intag är intressant för dig som vill förbättra formen genom att bygga muskler och bränna fett. Protein mättar nämligen bäst av alla näringsämnen, det skyddar musklerna mot nedbrytning och sätter fart på förbränningen.

Välj feta fiskar
Fisk är bra i alla former, men de feta sorterna bidrar med de viktiga omega 3-fetterna. Dessa har positiva effekter på många områden, bland annat hjärt- och kärlhälsan, men även på förbränningen.

Prestera med magnesium
Brist på mineralet magnesium är inget ovanligt. Det kan leda till högt blodtryck, försämrade prestationer och kramp. Magnesiumbrist kan förebyggas med tillskott eller magnesiumrik mat som grönsaker, nötter och frön. Värt att tänka på för alla som idrottar mycket, och självklart förespråkar jag att få i sig det i naturlig kost.
Ät oraffinerat
Oraffinerad mat, det vill säga rena råvaror, är generellt bättre än raffinerade varianter. Innehållet av fibrer, mineraler, vitaminer och andra näringsämnen är generellt högre. Dessutom ger oraffinerad mat högre mättnad, långsammare kolhydrater och bättre hälsa.

Hälsobomben vitlök
Vitlök är en riktig hälsobomb. Förutom att minska blodfetter och blodtryck motverkar vitlöken tillväxten av sjukdomsalstrande bakterier, virus och parasiter. Det finns också studier som visat att ett regelbundet intag av vitlök ökar förbränningen! … O gott i munnen luktar man oxå ;)

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Kost, Motivate, Personlig tränare, Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.